HRVATSKI
PLESNI
SAVEZ

Vijesti

PREDAVAČI NA SEMINARIMA

12.01.2017.

Kratki životopisi predavača na seminarima u Velikoj Gorici i Splitu

Ana Vesel Križaj

Nastavnica je suvremenog plesa u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, te je umjetnička voditeljica u Plesnom klubu Megablast.

Završila je Školu za ritmiku i ples, koja se danas zove Škola suvremenog plesa Ane Maletić.

Od samog osnivanja škole za suvremeni ples pri Umjetničkoj školi Franje Lučića je pročelnica plesnog odjela i autorica srednjoškolskog programa za nastavni predmet suvremene plesne tehnike.

S Plesnim klubom Megablast se pod okriljem Hrvatskog show dance saveza vrlo uspješno natječe na domaćim i stranim natjecanjima, uključujući i europska i svjetska prvenstva.

Sa svojim ansamblom sudjeluje i na brojnim plesnim festivalima: daCi festival, TREPS, Požeški plesokaz, Hrvatski sabor kulture, Dani Silvije Hercigonje...

Osim natjecateljskih koreografija i kraćih plesnih formi uspješno se okušala i na umjetničkom planu kroz razne plesne projekte i predstave: Rock mjuzikl Studio 54 na Rock akademiji, Plesna predstava Korak po korak čiji je gost bila priznata makedonska solistica Kaliopi i otvorenje Brass festivala 2014. .

Dugogodišnji rad obilježila su i natjecanja plesnih škola pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga na kojima osvaja prve nagrade, te je dobitnica brojnih priznanja Ministarstva prosvjete i športa.

Gordan Križaj

Plesom se počinje baviti 1984. godine kao plesač disco dancea i break dancea. Osnivač je legendarne plesne skupine Cool Rockers koja je obilježila velikogoričku i hrvatsku plesnu scenu toga vremena.Jedan je od osnivača Plesnog Kluba Megablast koji je svojim djelovanjem postavio temelje hip-hop i break dance plesne scene u Hrvatskoj, kao i u nekim zemljama bivše Jugoslavije. Gordan 1993. postaje prvak Hrvatske u break danceu, te kao plesač i koreograf sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima.

S klubom, u kojem preko dva desetljeća radi kao pedagog i koreograf ostvaruje kontinuirano odlične rezultate, na nacionalnom i međunarodnom nivou. Članovi kluba višestruki su svjetski, europski i državni prvaci u break dance-u.

Kao plesni pedagog, trener i koreograf surađuje je s velikim brojem plesnih klubova i organizacija iz Hrvatske i Slovenije.

U Hrvatskom show dance savezu trenutno obnaša funkciju tehničkog direktora za ulične plesove, član je Izvršnog odbora Saveza, te dugogodišnji nacionalni i međunarodni sudac.

Igor Vajnberger

Dugogodišnji plesač, trener i voditelj Športskog plesnog kluba Bolero iz Osijek. Kao natjecatelj sudjelovao je u parovnim disciplinama Saveza (Mambo, Salsa, Disco Fox) osvojivši zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Sustavno radi na razvoju disciline parovnih plesova unutar Saveza, te je tehnički direktor za iste. Sudačku licencu je stekao 2015 godine.

Negov sustavni rad se očituje i u radu s mlađim generacijama plesača koji nastupaju na domaćim i međunarodnim natjecanjima.



Ines Mamić

Plesno školovanje započinje u baletnom studiju pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Već s 12 godina radi potreba rada ansambla angažirana je za rad u istom, te je tako baletno obrazovanje stjecala radeći s profesionalnim baletnim umjetnicima.

Kroz 18 godina profesionalnog rada u nacionalnoj kazališnoj kući surađivala je s vrhunskim plesnim pedagozima i koreografima od kojih se posebno ističu Milko Šparemblek, Franjo Horvat,Dragutin Boldin,Vladimir Logunov,Višnja Đorđević,Mijenko Vikić,Norman Dixon, Batir Ahundadejev, Pia i Pino Mlakar i mnogi drugi.

Nakon niza uspješno ostvarenih epizodnih i solističkih uloga, odlučila je napustiti redove profesionalnog ansambla te se posvetiti edukaciji mladih. Od 1993. do 2012. djeluje unutar plesnog kluba S&I Vrgoč (današnji plesni klub „Noa“ ), gdje je do današnjeg dana odgojila tri generacije plesača koji obiluju temeljnim znanjem modernog plesnog izričaja. Osnivanjem Plesnog studija Dance Box Ines nastavlja prenositi plesno znanje na sve dobne skupine, te tako pridonosi obogaćivanju glazbeno plesne djelatnosti na području Splita i Hrvatske.

U svom radu s plesačima amaterima ostvarila je niz zapaženih nagrada u plesnim disciplinama jazz baleta i show dance-a na mnogim natjecanjima.

Predsjednica je Hrvatskog show dance saveza, te dugogodišnja sutkinja.

Iva Štifter Knezić

Osnovnu i srednju školu te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završila je u Zagrebu. S deset godina počela se baviti plesom u plesnom studiju "Step by step" gdje je ostala i do danas i gdje je stekla veliko plesno znanje u step i jazz danceu, te je imala priliku raditi s mnogim poznatim pedagozima i koreografima poput Mojce Horvat, Jadrana Živković, Mimi Marčete, Tamare Curić, Ane Jurić, Kornelije Kosanović, Zvonimira Kvesića, Julije Jankove te mnogih drugih. Kao član plesnog studija "Step by step" i kao član Hrvatske reprezentacije sudjelovala je na mnogim državnim, europskim i svjetskim natjecanjima gdje je postizala značajne rezultate. Samo neke od njih su višegodišnja prva mjesta na Državnim prvenstvima u kategorijama Show i Step dance-a, drugo mjesto na Svjetkom prvenstvu u Riesi 2004. s formacijom u kategoriji Step dance-a. 2008. na Europskom prvenstvu u Samoboru prva mjesta u formaciji u kategorijama Step i Show dance-a.... Također je sudjelovala u raznim plesno-glumačkim predstvama, u kojima je ostvarila glumačku i plesnu ulogu, te na raznim promocijama i televizijskim nastupima.

2007. godine položila je skrutinerski ispit za skrutinera Hrvatskog Show Dance Saveza te od tada do danas redovito radi na natjecanjima HSDS-a kao skrutiner i delegat Saveza.

2016. godine položila je skrutinerski ispit za međunarodnog skrutinera na natjecanjima pod organizacijom IDO-a (International Dance Organizationa).

2009. godine izabrana je za tajnicu Hrvaskog Show Dance Saveza na kojoj funkciji je i danas.

Jasminka Zajec

Završila je Školu za ritmiku i ples u Zagrebu kao plesač suvremenog plesa, koreograf i plesni pedagog, te Psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1982. do 1992. je bila aktivni plesač u Ansamblu za društveni i sportski ples bivšeg KUD-a Joža Vlahović, danas Liberdance, s nizom televizijskih i scenskih nastupa. Član je Studija za suvremeni ples u Zagrebu od 1990. do 1992. s kojim nastupa u mjuziklima i predstavama Kazališta Komedija (Jalta Jalta, Aplauz, Grička vještica, Gubec beg i dr.).

Stručno se usavršavala u step, jazz, modernim i street tehnikama širom svijeta (New York, Boston, Koln, London, Rovinj, Zagreb, Zadar, Malinska, Ljubljana).

Preko 30 godina se bavi pedagoškim i koreografskim radom. Prvo pri plesnom studiju Zagrebačkog plesnog ansambla, koji kasnije postaje Plesni studio Step by step unutar kojeg odgaja mnoge generacije plesača od kojih su neki sada pedagozi, koreografi i profesionalni plesači. Na domaćim i međunarodnim natjecanjima kontinuirano ostvaruje zapažene rezultate, uključujući europska i svjetska prvenstva.

Autorica je plana i programa za predmet Step u srednjoškolskom obrazovanju za Scenskog plesača te je osam godina bila stručni suradnik za scenski pokret u dječjem programu HRT-a u emisiji Turbo Limač Show. Koreografkinja je nekih plesnih scena u HNK Zagreb, te u filmu „Lea i Darija“ Branka Ivande.

Dugogodišnja je nacionalna i međunarodna sutkinja te jedna od utemeljitelja pravilnika Hrvatskog show dance Saveza.

Linda Valjalo

Kao dijete se školovala u jazz, balet i step tehnici u Beverley Whitehead's Dance Academy u Johannesburgu. Kao članica ovog kluba osvaja više naslova državnog prvaka u solo i grupnim kategorijama. Godine 1998. polaže završni ispit za step tehniku Južnoafričkog udruženja plesnih pedagoga (South African Dance Teacher's Association).

Od 2002.- 2010. aktivan je član plesnog kluba Step by Step, s kojim je sudjelovala na mnogim državnim, europskim i svjetskim prvenstvima u stepu i show dance-u.

Uz step, pohađa mnoge sate i seminare jazz dance-a, klasičnog baleta, te suvremenog plesa. Godine 2007. i 2008. odlazi na usavršavanje u Londonu u plesni studio Pineapple gdje pohađa različite satove stepa, jazz-a i flamenka.

Od 2003. radi kao pedagog i koreograf u plesnom klubu Step by Step, te u plesnom klubu Step 'n Jazz iz Dubrovnika gdje kasnije prelazi. S mnogim koreografijama je osvojila značajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima uključujući i svjetska prvenstva.

Marina Kuzmanić

Kao dijete je počela plesati jazz dance i akrobatski rock`n`roll s kojim se više godina natječe za S&I Vrgoč. Nastavlja plesati u ŠPK Noa u čijoj cheerleading grupi nastupa na mnogim natjecanjima te sportskim događajima. S vremenom je veću pažnju posvetila parovnim plesovima učeći od Hrvoja Kraševca, Ane Masacote, Eneris Mulgado i drugih. Koreograf je i plesač prve salsa cabaret show grupe u Hrvatskoj Mamacitas!, s kojom intezivno nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. Drži brojne radionice kao instruktorica salse i srodnih plesova.

Godine 2014.osniva Udrugu za ples i fitness Dea Dia Dance Studio, Split te s njom sudjeluje u natjecanjima Hrvatskog show dance saveza.

Zvanje plesnog suca HSDS-a stekla je 2015. godine.


Vedrana Grčić

Plesom se počinje baviti u plesnom klubu D'N'F s kojim sudjeluje i osvaja brojne medalje na kupovima i državnim prvenstvima. Kao plesač i koreograf sudionica je nekoliko Svjetskih i Europskih prvenstava. Primarni plesni stilovi kojima se bavi su hip-hop i house dance, uz koje posjeduje i osnovna znanja poppinga, lockinga i bboyinga/breakinga.

Završila je Kineziološki fakultet u Splitu iz usmjerenja plesovi s temom Analiza kineziološke strukture Hip-hop plesa s izvrsnim uspjehom.

Od 2007. član je plesne skupine Unit-X s kojom nastupa na natjecanjima i zapaženim nastupima u Hrvatskoj i Inozemstvu.

Educirala se i sudjelovala na brojnim plesnim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu gdje je između ostalog imala prilike učiti o pionirima stilova kojima se bavi, te spoznati mnoge činjenice o samim plesnim stilovima i razvoju kroz povijest. Vodila je brojne radionice i tečajeve hip-hopa i house dancea diljem Hrvatske a danas djeluje kao predsjednica Plesnog studia „Clique“ gdje nastavlja s edukacijom djece i mladih.

Od 2000. godine u Savezu je sudac za kategorije uličnih plesova.

Zvonimir Kvesić

Plesom se počinje baviti još kao dijete uz ritmiku, step i jazz dance u Plesnom studiju Step by step. Niz godina se uspješno natječe na državnim i svjetskim natjecanjima u show dance i step disciplinama.

Suvremenu plesnu edukaciju započinje na nizu seminara u Hrvatskoj, a 2000. godine nastavlja školovanjem naplesnoj akademiji u Rotterdamu. Po završetku studija pleše s ansamblima u Nizozemskoj, Švicarskoj i Portugalu. Nakon povratka u Hrvatsku pleše uStudiju za suvremeni pleste kao slobodni umjetnik surađuje s mnogim domaćim i stranim koreografima od kojih su neki: Mirjana Preis, Matjaž Farič, Paulo Ribeiro, Nensi Ukrainczyk i Robert Clark. Kao nastavnik, radi u Školi za balet i ritmiku u Zagrebu, te povremeno drži satove i radionice suvremenog plesa diljem Hrvatske.

Dugogodišnji je sudac u Hrvatskog show dance saveza, a trenutno obnaša mjesto dopredsjednika Savez